lördag 31 oktober 2009

Happy Halloween!




onsdag 28 oktober 2009

The Pee Catcher's Dream, In D

Musik v. 44
Air - Sing Sang Sung
Britney Spears - 3
Sarah Mclachlan - I Will Remember You
Morrissey - Trouble Loves Me
My Bloody Valentine - Sometimes

fredag 23 oktober 2009

Måste, måste födas

Två personliga favoriter har blivit nominerade till augustpriset, Eva Adolfsson och Ann Jäderlund. Jag får nostalgiska känslor. När jag skrev min C-uppsats i littvet med inriktningen Genus och Modernism använde jag mig en hel del av Eva Adolfssons läsningar av Birgitta Trotzig. Jag fick även läsa bland annat Ann Jäderlund på den kursen som hölls av Carin Franzén (som skrivit tre bra böcker med feministiska och psykoanalytiska perspektiv). ÄLSKA (och sakna).

Annars mår jag inte bra. Jag lyssnar på Iron & Wine och undrar hur jag ska kunna försörja mig själv när jag har såna problem med att hitta jobb samt problem med att engagera mig eller bry mig. Men hösten gör mig på bra humör igen. Ljus, kyrkogårdar, skräckfilm, mjuk musik, promenader, titta in i fönster där folk bor och har mysigt. Jag måste, måste se den här filmen, jag älskar A Christmas Carol. Gott Mod!

Dagens låt: Iron & Wine - Boy With a Coin

söndag 18 oktober 2009

Några av mina bästa vänner är snöflingor

Egentligen är jag Mentawai, jag har hamnat fel. Så kan det bli. Jag vill bort. Den stora resan är mitt nya favorit tv-program, och jag förstår inte den kritik som var när serien började sändas. Men jag är ju inte så smart heller.

Jag myser och fryser, går promenader i slowmotion och läser 3 böcker parallellt. Tiden går fort fast jag står still. När det är höst kan man äta klemmisar och lyssna på Kings Of Convenience nya skiva Quiet is the New Loud. Jag gör det.

söndag 11 oktober 2009

Nu återstår bara att spetsas på pålar

Jag var på Chokladfestival på Nordiska Museet igår och köpte dyra chokladpraliner med annorlunda smaker. Det var kul, men mycket folk. Sen var jag på lägenhetsvisning med mamma och pappa i stan. I dag gick jag upp tidigt och tittar på Real Time med Bill Maher för att se vad de säger om Obamas fredspris. Jag dricker kaffe och ska äta en pralin med smak av björnbär/vanilj samtidigt som jag försöker glömma gårdagens fotbollsmatch. Men det känns som jag inte kommer att kunna glömma förrän sommaren är över. Jag hoppas att det bli en lång kall vinter i år. Jag behöver ett jobb och ett liv! Serenity Now!



Dagens låt: Danny Gokey - What Hurts the Most

torsdag 8 oktober 2009

All I want to do is: gob on you

Assia Djebar
Thomas Pynchon
Herta Müller

Dessa tre namn står i min handflata. Jag skrev dem i går natt eftersom de verkade intressantast av de författare som stod på listan över Nobeltippade. Jag trodde inte att nån av de skulle vinna... och kom på att jag helst ville ha en engelskspråkig författare eftersom jag är besatt av det engelska språket nu för tiden. Herta Müller vann och det verkar vara ett bra val. Tack akademien. Men jag har tyvärr inte med mig mitt Tyresö lånekort, så jag måste åka till Haninge eller Uppsala om jag ska låna något. Men först ska jag läsa Thomas Manns Buddenbrooks tillsammans med bokcirkeln i P1. Den var utlånad överallt så jag har köpt den för 90 kronor på adlibris. Yay för storpocket.

Kolla in den här trailern.

måndag 5 oktober 2009

Töntarna

Snart dags för nobelpriset i litteratur, vad fort året har gått. Jag har inte hunnit läsa JMG Le Clézio ensingång, och jag som hade tänkt läsa Afrikanen innan nästa mupp tillkännages. Jag hejar i vanlig ording på Julia Kristeva. Men vad som helst som är udda och läsbart vore kul.

Ny singel med Kent har släppts, Töntarna. Från skivan Röd. Jag blir glad av att se alla låttitlar och inser att det jag saknar i mitt liv är ny syntpop från Kent för att allt ska kännas bättre.

torsdag 1 oktober 2009

Wait nevermind, there's Jon Hamm

Hur kan man vara deprimerad när det är höst?
Jag älskar allt med hösten: sockor, tofflor, filtar, mössor, film, mys, varma drycker och sånt. Jag blir på allmänt bra humör, det luktar så gott ute.
Idag är jag i Stockholm för min mamma fyller år. TÅÅÅRTA!
Jag tittar på WSOPE och nya säsongen av TAR.

Höstmusik. Jag är hungrig efter ny musik, nostalgi roar mig inte så mycket för tillfället. Lyssnar på Regina Spektors nya. Favoriten är Eet. Lyssnar också lite på Rascal Flats och Aimee Mann. Vad är typisk höstmusik egentligen? Freddie Wadling? eller kanske Arcade Fire?

Såg en bra film i går, State of Play. Jag vet inte om det har blivit något fel på mig, men jag gillar verkligen sådana filmer, hårdkokta thrillers i stadsmiljö, med mer dialog än pangpang. Russel Crowe är asbra som journalist. 4 plus. Guilty pleasure.

Dagens låt är iaf: Brandi Carlile - The Story